Hvad er et undertag? Få styr på det her

Et undertag er som navnet antyder et lag af tag under tagbelægningen. Ligesom der findes både tegltag, tagpap og mange andre former for tagbelægning, så findes der også flere forskellige former for undertag. Undertaget er til for at øge tætheden i taget. Det er ikke alt tagbelægning, der er lige tæt. Undertaget lægges her som en sikkerhed for, at der ikke kommer regn og slud ned på isoleringen.

Forskellige former for undertag

Der findes som udgangspunkt 3 former for undertag. Vi har det faste, det middelfaste og så er der det lette. Ved det faste undertag er brugt krydsfiner, der er en hård plade, hvor flere træplader er limet sammen. Det gode ved en krydsfinerplade er, at den er meget stabil og nem at arbejde med. Krydsfiner bruges ikke kun som undertag men kan også bruges i møbler, til gulvlægning og vægbeklædning.

Efter det faste undertag bestående af krydsfiner kommer det middelfaste undertag. Det er lavet af tyndere træplader, der ikke er lige så faste i det, som krydsfinerpladerne er det. Sidst men ikke mindst findes det lette undertag. Det består oftest af en meget tynd tagdug i plast.

Hvad passer til hvad?

Det er ikke alle former for undertag, der er egnet til alt tagbelægning. Der skal tages højde for hældningen og ikke mindst tætheden. Du bør altid sikre dig, at din undertag nu også passer til din tagbelægning. Denne viden kan du få hos producenten eller det sted, hvor du køber din tagbelægning. Her vil de helt sikkert have et par gode tips til, hvad der er egnet som undertag i din situation. Hvilken type undertag du skal vælge, kommer i høj grad også an på, hvor meget plads du har.

Find det rette undertag

Når du skal finde det rigtige undertag, kan det være en god ting at sammenligne priser fra de forskellige producenter. Skal du for eksempel bruge krydsfiner, giver det god mening at indhente priser fra forskellige producenter og byggemarkeder. Skal du bruge større mængder, er der ofte gode penge at spare på undertaget ved at indhente tilbud fra forskellige byggemarkeder. Du bør også tage højde for, hvordan du får transporteret undertaget hjem. Hvis ikke din håndværker gør det, kræver det nemlig enten en varevogn eller en trailer. Du kan også bestiller dit undertag på internettet og få det leveret direkte hjem til din adresse. Så slipper du for besværet med at transportere det hjem.


Skriv et svar