Tips til hvordan man kan gøre sin hjemmeside mere brugervenlig

Her på brugervenligeblogs.dk er vi meget optagede af at gøre ting så nemt for brugerne, når de færdes ude på diverse forskellige blogs og hjemmesider. Det er selvfølgelig langt alle blogs der ligefrem lever op til at være brugervenlig, men vi vil gøre vores til at gøre det nemmere for dine brugere at bruge din blog/hjemmeside.

Start med at sætte dig ind i dine brugeres behov

Hvis du er en blogger der har til formål at fortælle små hverdagshistorier, så er det vigtigt at dine brugere nemt kan følge med I hvad der sker på din blog. Hvis man som fast læser pludselig er kommet bagud med at læse, så kan det godt være lidt besværligt at skulle sidde og trykke “forrige side”(hvis din blog da I det hele taget har en sådan funktion. Derfor er det en god idé at gøre det nemt for brugerne at kunne tilgå diverse arkiver, som fx dato eller kategorier.

Hvis du fx blogger meget om opskrifter og du ved dine brugere er meget interesserede i disse, så er det måske en god idé at gøre disse synlige både i din sidebar, men også i topmenuen, så der altid tilfoej-til-widgetser nem adgang til denne kategori.

Hvis du ikke ved hvordan man gør dette, så er her en kort guide til hvordan du kan gøre i WordPress, altså tilføje diverse hurtige links til vigtige sider på din blog:

Du skal blot trække diverse tilgængelige widgets hen I din sidebar, som så gerne skulle blive vist ude på din forside. Nemt og enkelt.

 

Her kan du se et andet billede af hvordan en hjemmeside har gjort det nemt og hurtigt at tilgå de vigtigste kategorier på deres hjemmeside:

 

black fredagstilbud 2016Der er ingen tvivl om hvilke sider der er vigtigst her. Navnlig Black Friday 2016, Cyber Monday og alle shops. Her er det nemt for brugeren at navigere rundt på de forskellige sider og finde frem til det han har brug for.

I det hele taget handler det om at styre dine brugeres oplevelse af din blog hen imod de mål du har med den. Er det for at tjene penge på den? Så er det en god idé at placere relevante reklamer rundt omkring på hjemmesiden, som måske kunne være relevante for dine brugere. Så selvom snakken falder på brugervenlighed, så gøres det jo ofte med et mål for øje og det er i langt de fleste tilfælde at tjene flere penge. For det er jo trods alt det langt de fleste bloggere starter op for. Nemlig at kunne tjene penge på det på længere sigt. Der er masser af måder hvorpå du optimere brugervenligheden, for I sidste ende at kunne tjene flere penge på den. Et godt sted at starte er ved at installere analytics på din side, så du kan følge med I hvordan dine brugere interagerer med din hjemmeside.

Sådan installerer du analytics

Du skal starte med at oprette dig hos google.com/analytics – her vil du skulle udfylde en masse informationer om dit website, og til sidst får du stukket en stump kode i hånden, som du skal placere på din hjemmeside. Der findes flere forskellige plugins der kan gøre denne proces noget nemmere, som fx dette. Når du har installeret det, skal du bare placere den stump kode du fik da du oprettede dig, så vil du kunne begynde at følge dine brugeres gang rundt på din hjemmeside. Husk dog på at der ikke kommer til at ske det store ved blot at kigge på dataen, du bliver nødt til også at eksekvere på noget af det, for at kunne få en effekt ud af dine forsøg.

 

 


Skriv et svar